De symboliek had zaterdag 1 juli niet treffender kunnen zijn. Voorafgegaan door jong K&G reed  het cadeau dat de jubilerende Leidse serviceflat Schouwenhove aan Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp schonk, het parkeerterrein op: een elektrisch ondersteunde duofiets die bewoners van Schouwenhove maar óók inwoners van de wijk kunnen gebruiken. Dat jong en oud samen gezond plezier op zo’n duofiets kunnen beleven had directeur Annelies de Koning van Schouwenhove al snel in de gaten toen zij haar locatie in maart 2017 aanbood als stallingplaats voor een fiets van Fietsmaatjes. Het werkte zo aanstekelijk enthousiaste vaste koppels fietsmaatjes te zien rijden dat de fiets regelmatig bezet was. Niet alleen door bewoners maar ook door bijvoorbeeld een blinde dame uit de buurt. De receptioniste past tijdens haar ritje van 2 uur intussen op haar blindengeleidehond. Een extra fiets zou uitkomst bieden en de link met een cadeau voor het 40-jarig bestaan van Schouwenhove was snel gelegd. Naast de (nu) twee duofietsen op Schouwenhove staan er ook vier fietsen van FietsmaatjesLeidenLeiderdorp elders in Leiden en Leiderdorp. In een paar maanden tijd zijn nu meer dan 100 fietsmaatjes in Leiden en Leiderdorp actief, maar ‘er kan nog meer bij’. Zowel gasten maar vooral ook vrijwilligers: Mail naar contact@fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl  of kijk op www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl.