Op 2 oktober reden zes van onze fietsen – uitbundig verlicht – mee in de traditionele Taptoe van Leiden. Aan de vooravond van Leidens Ontzet presenteren de Leidse verenigingen zich aan de burgers van Leiden op zo opvallend mogelijke wijze. Natuurlijk om aandacht te vragen en reclame te maken voor ‘hun’ club. Zo ook Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp. Met behulp beide vaste fietsenmakers Bike Totaal van Hulst (Patrick) en Huisman Fietsen (Franc) waren alle fietsen voorzien van slingers met LED verlichting en hadden twee fietsen een verlicht bord erboven met ‘word ook Fietsmaatje’ aan de ene en ‘www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl’ aan de andere kant. Dankzij Zorg en Zekerheid hadden we weer verse flyers om onderweg – alhoewel verboden – uit te delen. Als een lint van licht slingerde zich de optocht door soms wel vijf rijen dikke mensen aan de kant. Veel herkenning. Dankzij de ultrakorte draaicirkels konden onze fietsen kriskras over het afgezette parkoers rijden en heuse pirouettes maken. De echte Leidenaars kunnen niet meer om Fietsmaatjes LLd heen. Kijk op deze pagina voor een mooie sfeerimpressie gemaakt door Wim Schellekens