Het is nu midden in het mooie fietsseizoen: onze gasten genieten van het naar buiten gaan, in beweging zijn en contact met hun vrijwilliger: zonder Fietsmaatjes zouden ze niet in de polder, in de duinen kunnen fietsen of samen een kop koffie in de stad gaan drinken.

Dit is alweer de 15e Nieuwsbrief met tal van ervaringen, verhalen, nieuwtjes.

Het volgende vind ik heel bijzonder.
Een gast van Fietsmaatjes is vorige week overleden. De familie geeft aan dat zij zo blij was om regelmatig met een vrijwilliger te kunnen gaan fietsen, dat zij op de rouwkaart vermeldt dat ze in plaats van bloemen een donatie voor Fietsmaatjes voorstelt. Daar wordt ik stil en blij van.

Wat erg leuk is, dat we merken dat mensen spontaan (we hebben er nooit om gevraagd) op verjaardagen, jubilea, afscheidsfeesten ipv een cadeau een gift voor Fietsmaatjes verzamelen. Super!

Nog twee oproepen:
1. Vrijwilligers gezocht: We hebben een aantal gasten op de wachtlijst staan die graag naar buiten willen. Dat vinden we erg vervelend, vooral nu het zo mooi fietsweer is.
Wie wil ook vrijwilliger worden om eenmaal per 1-2 weken met een gast te gaan fietsen? Zijn er familieleden, vrienden, buren, waaraan u denkt? Hoort zegt het voort.
Ook zouden onze huidige vrijwilligers misschien (tijdelijk) een extra gast kunnen nemen.

2. Stalling gezocht: We zoeken nog een stalling voor onze vierde fiets in Leiderdorp: een afgesloten ruimte met stopcontact (opladen accu’s), van buiten bereikbaar met een sleutel. We werken nu in onze stallingen bij Leythenrode en Ommedijk met codegestuurde sleutelkastjes: alleen de vrijwilliger kent de code.
Weet u een ruimte die we zouden mogen gebruiken: een garage, een hal van een flat, een voorhal van een bedrijf, enz.

Ik wens u een fijne Hemelvaartsdag en fijne Pinksterdagen: het is prachtig fietsweer!!
Daarom nu erop uit met onze gasten!

Mede namens medecoördinator van Fietsmaatjes in Leiderdorp:

– Jan de Meij ( Email: jdmeij53@gmail.com)

– Wim Schellekens ( Email: w.schellekens@tiscali.nl)