Fietsmaatjes Magazine

De gemeente Leiden heeft ervoor gezorgd dat het veelkleurige 44 pagina’s tellende magazine met een oplage van 15.000 gedrukt kon worden. Het samenstellen van het blad met vele interviews, foto’s en informatie is kosteloos gedaan door vrijwilligers. Lees het digitale exemplaar door op onderstaand icoontje te klikken

Fietstocht fietsmaatjes Zuid-Holland Noord op Wereld Alzheimerdag 21 september 2019

De fotoreportage van de stervormige fietstocht op de Wereld Alzheimerdag staat online.
Foto’s Wereld Alzheimerdag

Taptoe 2019

Op 2 oktober fietsten we mee met de jaarlijkse taptoe tijdens de 3 oktober feesten, 6 foto’s

Open dag TENNET

Zes vrijwilligers van Fietsmaatjes fietsten op zaterdag 12 oktober mee op de Open dag van TenneT, bij gelegenheid van de Open Dag van TenneT bij de ingebruikname van de nieuwe 380 kV hoogspanningsringleiding, die ook langs Leiderdorp komt.

Wethouder Daan Binnendijk sprak de Fietsmaatjes toe en gaf zich daarna op als vrijwilliger om ook regelmatig met een gast te gaan fietsen. Super, en een voorbeeld van iemand die het toch ook heel druk heeft. 13 foto’s

Erespeld voor vertrekkend wethouder Angelique Beekhuizen van Leiderdorp

Vertrekkend wethouder Angelique Beekhuizen van Leiderdorp ontvangt de erespeld van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp van voorzitter Ben Crul voor haar actieve steun voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp ( 5 foto’s)

Fietsmaatjes aanwezig op het i-doe maatjesfestival

Op 9 november organiseerde i-doe het  maatjesfestival in Leiden en Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp was aanwezig ( (5 foto’s)

Foto’s diner ter gelegenheid kerstspecial Blauw Bloed van de EO

Ter gelegenheid van de kerstspecial van Blauw Bloed met daarin het item over de koning op de duofiets, werd een diner gegeven in kasteel Duivenvoorde ( (18 foto’s)

In 2016 werd Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp opgericht en verschenen de eerste foto’s. In de onderstaande galerijen een overzicht van 2016 (13 foto’s), 2017 (113 foto’s) en 2018 (13 foto’s)

Niet l*llen maar poetsen! De woorden van onze voorzitter bij de officiele start van FietsmaatjesLeidenLeiderp tijdens de Joop Zoetemelk classic in 2017 (bron TV West)

Hier onder een kort filmpje van het Oranjefonds over Fietsmaatjes (Bron Fietsmaatjes Teylingen)

Nu de duofietsen voorlopig in de stalling moeten blijven, proberen we toch (telefonsich) contact te houden met onze gasten. Een van onze vrijwilligsters plakt papieren tulpen op de ramen van haar gasten om het gemis van de bloeiende bollenvelden toch enigszins te compenseren.

Aan alle fietsmaatjes LeidenLeiderdorp (en hun gasten)

BERICHT VAN HET BESTUUR:

Omdat

  • wij overwegend fietsen met oudere en kwetsbare gasten en wij soms zelf ook niet meer de jongste zijn
  • wij tijdens het fietsen langdurig dicht bij elkaar zitten, praten, elkaar aanraken en druppeltjescontact dus niet uitgesloten is
  • wij staan voor gezond en veilig duofietsen
  • besmettelijkheid al in de fase vóór klachten niet uitgesloten is
  • ons vast nog een lange zomer met veel goed fietsweer wacht

adviseert het bestuur dringend om –  in navolging van de andere overheidsadviezen – het fietsen met je gast in ieder geval tot 1 april achterwege te laten en vraagt jullie om je gast daarover te berichten.  Eind maart horen jullie van ons hoe verder.

De vrijwilligersbijeenkomst bij Swift van 26 maart, waar we meer dan 100 personen verwachtten, wordt ook uitgesteld en gaat dus nu helaas niet door .

Met vriendelijke groet en hopend op betere tijden–

Namens het bestuur,

logo


Ben Crul
voorzitter FietsmaatjesLeidenLeiderdorp


De nieuwsbrief van februari staat online, op de website onder nieuwsbrief, maar is ook direct te lezen via deze link: Nieuwsbrief februari