Reportage Sjoerd Belt van School voor de Journalistiek

Sjoerd Belt, student aan de School voor de Journalistiek, reed een ochtendje met ondergetekende mee en maakte daar een filmpje van voor zijn school.

Het resultaat staat hier:

Interview met Ben Crul op Omroep West

Op 9 juni, vroeg in de ochtend, werd onze voorzitter Ben Crul kort geinterviewed op Omroep West.
Het fragment is hieronder te beluisteren (3:30):

Op 3 juni 2021 werd de 10.000e rit verreden

Op donderdag 3 juni 2021 werd de 10.000e rit van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp verreden. Voor dat de memorabele rit begon, kregen Elly Meijer en haar gast Pieta Liefers bloemen van  voorzitter Ben Crul. Er waren enkele coordinatoren aanwezig om het koppel uit te zwaaien.
Meer foto’s en een video staan op de site van de Leidse Glibber en Sleutelstad.nl. Omroep West heeft opnames gemaakt voor een item over Fietsmaatjes, dat is (na uitzending op 8 juni, hier terug te zien.
De foto’s zijn van Carla Kramer, Wouter van der Loo en Hans Reijnders

IJspret op de ijsbaan

Weet u nog wel, die winter van februari 2021, dat het zo sneeuwde en dat het vroor dat het kraakte, en dat we eindelijk weer eens konden schaatsen? En dat we met de duofiets op de Leiderdorpse ijsbaan een paar rondjes mochten fietsen? Nee?, dan zijn hier wat foto’s van die gebeurtenis. Helaas moest de gast van vrijwilliger Jan afzeggen, dus wilde de ijsmeester van IJssport Leiderdorp wel even op de duofiets plaatsnemen.

En we hebben er ook nog een video van:

 

Rabo ClupSupport actie 2020

Op 4 november 2020 werd de officieel de check van de Rabo ClubSupport actie overhandig. Met het bedrag van 3942 euro wordt bijgedragen aan het onderhoud van de inmiddels 18 duofietsen. 

Op YouTube is een compilatie te zien van hoe alle clubs hun check in ontvangst mochten nemen.

Taptoe 2020

Taptoe 2020 was anders dan andere jaren. De Leidse verenigingen trokken niet in een parade door Leiden, maar konden zichzelf presenteren via een korte videofilm. Dat hebben wij ook gedaan via onderstaande video.

Fietstocht fietsmaatjes Zuid-Holland Noord op Wereld Alzheimerdag 21 september 2019

De fotoreportage van de stervormige fietstocht op de Wereld Alzheimerdag staat online.
Foto’s Wereld Alzheimerdag

Taptoe 2019

Op 2 oktober fietsten we mee met de jaarlijkse taptoe tijdens de 3 oktober feesten, 6 foto’s

Open dag TENNET

Zes vrijwilligers van Fietsmaatjes fietsten op zaterdag 12 oktober mee op de Open dag van TenneT, bij gelegenheid van de Open Dag van TenneT bij de ingebruikname van de nieuwe 380 kV hoogspanningsringleiding, die ook langs Leiderdorp komt.

Wethouder Daan Binnendijk sprak de Fietsmaatjes toe en gaf zich daarna op als vrijwilliger om ook regelmatig met een gast te gaan fietsen. Super, en een voorbeeld van iemand die het toch ook heel druk heeft. 13 foto’s

Erespeld voor vertrekkend wethouder Angelique Beekhuizen van Leiderdorp

Vertrekkend wethouder Angelique Beekhuizen van Leiderdorp ontvangt de erespeld van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp van voorzitter Ben Crul voor haar actieve steun voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp ( 5 foto’s)

Fietsmaatjes aanwezig op het i-doe maatjesfestival

Op 9 november organiseerde i-doe het  maatjesfestival in Leiden en Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp was aanwezig ( (5 foto’s)

Foto’s diner ter gelegenheid kerstspecial Blauw Bloed van de EO

Ter gelegenheid van de kerstspecial van Blauw Bloed met daarin het item over de koning op de duofiets, werd een diner gegeven in kasteel Duivenvoorde ( (18 foto’s)

In 2016 werd Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp opgericht en verschenen de eerste foto’s. In de onderstaande galerijen een overzicht van 2016 (13 foto’s), 2017 (113 foto’s) en 2018 (13 foto’s)

Niet l*llen maar poetsen! De woorden van onze voorzitter bij de officiele start van FietsmaatjesLeidenLeiderp tijdens de Joop Zoetemelk classic in 2017 (bron TV West)

Hier onder een kort filmpje van het Oranjefonds over Fietsmaatjes (Bron Fietsmaatjes Teylingen)

Op 30 April 2020 had het proigramma “Goedemorgen Nederland”, op NPO1, een item over het coronascherm van Fietsmaatjesleidenleiderdorp. Hieronder het fragment