Zo’n 37 koppels bestaande uit een fietsmaatje en een patient met Alzheimer fietsen op Wereld Alzheimerdag naar de kantine van Swift in Leiden om daar gezamelijk de lunch te gebruiken en te luisteren naar live muziek. Het thema van de Wereld Alzheimerdag was dit jaar “Samen bewegen” en deze dag werd georganiseerd samen met de afdeling Zuid-Holland Noord van de Alzheimerstichting, Zorgverzekering “Zorg en Zekerheid”, met dan aan Wielervereniging Swift voor het beschikbaar stellen van hun kantine. De koppels kwamen uit Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Teylingen, Voorschoten, Oegstgeest, Voorschoten, Alphen aan den Rijn, Noordwijk en Hillegom.
De zon maakte dat het fietsen nog eens bijzonder aangenaam was en al met al was het een geslaagde dag.

Binnenkort is hier een fotoimpressie van de dag te zien.

23-9 – Update: Artikel over de dag inclusief video op website van Sleutelstad.nl

Foto Wouter vd Loo